Activiteiten

Doordat we op de kruising van drie departementen liggen; met name de Dordogne, de Lot & Garonne en de Gironde en die elk een gevarieerd en divers activiteitenkalender hebben, proberen we een zo volledig mogelijk en toeristische activiteitenkalender bij te houden zodat u weet waar naartoe in de periode dat u er bent.

Op zo’n 20 minuutjes ten westen van de Ostal in de Perigord ligt Saint-Emilion wat u absoluut moet zien! Het is een stuk beschermd Werelderfgoed. Ook de wijngaarden van Pomerol en Entre deux Mers, zijn het bezoeken meer dan waard en nog een uurtje daar vandaan ligt Bordeaux. En waarom ook geen uitstap naar de Atlantische kust voorzien? De baai van Arcachon en de Dune du Pyla liggen eveneens binnen handbereik van onze vakantiehuizen.

In het Oosten ligt Bergerac met haar "huis der wijnen", haar oude stad, de kastelen van Monbazillac en Bridoire. Een beetje verder, maar zeker de moeite waard om een omweg ernaar toe te maken, ligt in een prachtig landschap van Sarlat (ongeveer 1u45 van ons vandaan). Verder hebt u nog de tuinen van Marqueyssac, de kastelen van de Zwarte Périgord en de prachtige en talrijke prehistorische sites uit de streek.

In het Zuiden nodigt de Lot & Garonne u uit om al de charmevolle huizen, gastronomische markten van Duras, Eymet, Issigeac, Bergerac, enz. te ontdekken terwijl u langs de prachtige landweggetjes in deze regio kuiert.


Ten Noorden tenslotte, moet u zeker de “groene” Périgord bezoeken en in het bijzonder de 2 pareltjes: Perigueux en Brantôme .

In de directe omgeving van de "Ostal in de Perigord" kan je elke zaterdag de markt van het stadje Sainte-Foy la Grande bezoeken. Deze behoort tot de 100 mooiste markten van Frankrijk. Ook de Gallo-Romeinse baden van Montcaret, het Kasteel Michel de Montaigne, alsook de beroemde Tuinen van Sardy verdienen uw aandacht. Ook in de directe omgeving van chateau Soulac, Tourbeille, de Sanse , Rigaud en andere kastelen dat organiseert huwelijks feesten. 

Ontdek ook te voet of per fiets de wijngaarden van Montravel, de vele wandelpaden van de Pays Foyen. Met plezier wijden we u ook in, in de geheimen van Geocaching. Er zijn ook tennis terreinen op 150m van de Ostal.

Golfliefhebbers en vissers vinden in onze regio ook hun gading. 


<

Share

Guide du Routard 2016

Contact


L'OSTAL EN PERIGORD

3 Grande Rue
24230 VELINES

(33) 6 52 04 57 30
(33) 6 62 01 45 46

GPS:
N44 51 564'
E 000 06 284'

Réalisation Lapin Rouge Communication - création de site internet Bordeaux